Vulzand

Vulzand is een relatief goedkoop product wat vele benamingen kent zoals ophoogzand, aanvulzand en microzand.

Vulzand is een product wat slecht water door laat en kan daarom enkel gebruikt worden voor toepassingen waarbij eisen aan het zand worden gesteld. U kunt hierbij denken aan het ophogen van uw tuin en het aanvullen van oppervlaktes of kuilen zoals bij het dichten van een vijver. Daarnaast is vulzand ook zeer geschikt als fundering van uw straatwerk.

Het vulzand wat wij aanbieden is zorgvuldig gereinigd en is volledig steenvrij.

Onze zandproducten worden uitgedrukt in m³ (kubieke meters) kortom lengte x breedte x hoogte. Om te bepalen hoeveel vulzand u nodig heeft, rekent u eerst de lengte x breedte uit. De uitkomst geeft het aantal m² (vierkante meters) weer. Vervolgens vermenigvuldigd u de uitkomst met de hoogte om het aantal m³ te bepalen. De totale uitkomst is de hoeveelheid zand wat u nodig heeft.

Let op: Voor vul- ophoogzand geldt:                                                                                                                                 
Vermenigvuldig het totaal aan m³ nogmaals met 1.2, dit is noodzakelijk omdat het zand nog inklinkt (het inzakken van het zand).

Bijvoorbeeld: Oppervlakte is 5m x 3m = 15m² x laagdikte 10 cm . De formule is dan  (5 x 3 x 0,10) x 10% = 1,65 m³

Het vulzand is zowel los gestort als in Big-Bags te verkrijgen.

Wilt u meer weten over dit product of over onze tarieven dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Product Enkelasser aanhanger Tandemasser aanhanger
Vulzand