Metselzand

Metselzand wordt gebruikt voor het maken metselmortel en tevens voor betonmortels. Een andere benaming voor dit product is scherpzand of rivierzand. Metselzand is afkomstig uit rivieren in Nederland en Duitsland en wordt gewonnen op een fractie van 0 tot 2 mm.

Metselzand heeft een hoekige vorm en door de hardheid van de korrel maakt dit product zeer geschikt voor mortelen. Daarom is metselzand een goede basis voor funderingen.

Daarnaast is metselzand uitstekend geschikt om muren te metselen en om metselspecie te kunnen maken. Tevens leent dit product zich prima als een zandbed voor bestrating. Hierdoor zorgt u voor een goede afvoer van hemelwater en verlaagd u de kans op witte kalkaanslag op de stenen.

Metselzand wordt door ons geleverd in een korreldikte tussen 0 en 3 mm. Metselzand is zowel los gestort als in Big-Bags te verkrijgen.

Wilt u meer weten over dit product of over onze tarieven dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Product Enkelasser aanhanger Tandemasser aanhanger
Metselzand