Compost

Composteren is het proces van recyclen van organisch materiaal en is van nature een relatief traag lopend proces. Het is te vergelijken met wat er gebeurd als er afgevallen bladeren, twijgjes en dode planten zich omvormen tot een donkerbruine bosgrond. Vandaar dat compost enigszins naar bosgrond ruikt.

Compost is een donkerbruin tot zwart, kruimelig product dat bestaat uit plantaardige resten, zoals ingezamelde groenten, fruitschillen, bladeren en snoeihout. Daarnaast bevat het veel organische stoffen waardoor de bodemstructuur verbetert. Dit heeft te maken met de voeding en het organisch materiaal wat wordt toegevoegd. Compost leent zich uitstekend voor een natuurlijk meststof product en is daarom goed te gebruiken voor de verrijking van uw tuin.

Door de compost te verspreiden over de grond, is het beter in staat om het vocht vast te houden waardoor het bodemleven actief blijft. De meststoffen werken hierdoor beter en langer. Het compost wat wij aanbieden is vrij van onkruidzaden en ziektekiemen.

Het compost is zowel los als in Big-Bags te verkrijgen.

Wilt u meer weten over dit product of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig contact met u op.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen